Kvægbrugets Forsøgscenter - brobygning mellem forskning og praksis

Kvægbrugets Forsøgscenter - brobygning mellem forskning og praksis
Projektansvarlig

Projektets formål er, at ny praksisnær viden og resultater opnået i kvægforskningen bliver demonstreret og spredt hurtigt og effektivt med fokus på implementering i praksis for at fremme en bæredygtig udvikling for hele værdikæden.

Aktiviteterne består blandt andet i at drive forsøgsfaciliteterne, så de til enhver tid følger den aktuelle udvikling i kvægbruget, og så faciliteterne har en standard, så de kan benyttes til at gennemføre og demonstrere anvendelsesorienterede forskningsprojekter i hele værdikæden fra jord til bord.

For at kunne demonstrere de opnåede resultater med stor gennemslagskraft, gennemfører Kvægbrugets Forsøgscenter den daglige drift med fokus på høj kvalitet i forhold til dyrenes produktionsresultater, dyrenes sundhed og velfærd samt dyrenes effektivitet.

Kvægbrugets konkurrenceevne kan forbedres ved hurtig formidling af den nyeste forskning, fordi de forsknings- og udviklingsprojekter, der løbende gennemføres på Kvægbrugets Forsøgscenter, er fokuseret på at løse aktuelle problemstillinger med stor relevans for danske kvægbrugere. Porteføljen af projekter har til formål at fremme både konventionel og økologisk produktion samt at fremme en økonomisk og miljømæssig bæredygtig vækst og udvikling.

Ny KvægForskning nr. 1 - februar 2014

Læs om: Hvad køer "mener" om græsfoderblandinger, Faste og asymmetriske klovballer er tegn på alvorlige forandringer, Teknologier til at mindste ammoniak, Betydningen af kvægbrugets udvikling mv.

Ny KvægForskning nr. 2 - juni 2014

Læs om: Skadelig mutation nedsætter frugtbarheden, Hvorfor dør der flere Jerseykalve end Holsteinkalve, Liggeadfærd hos goldkøer, Kan måling af drøvtygningstid bruges til foderstyring mv.

Ny KvægForskning nr. 3 - september 2014

Læs om: Leverandør og slagtekalveproducentens betydning for kalvens sundhed, Køers lyst til at gå i malkerobotten afhænger af kraftfoderets smag, Spisekvalitet af økologisk kød fra unge krydsningsdyr, Råglycerol som alternativt energifoder mv.

Ny KvægForskning nr. 4 - oktober 2014

Læs om: Forlænget laktation, Status på projekt: Opkoncentrering af mælk på gårdene, Dyrevelfærd hos kalve, Grøn protein fra grøn biomasse, Fodereffektivitet i danske Holstein og Jersey besætninger.

Lær nyt om naturkød og få inspiration til afsætning

Få viden om hvilke særlige egenskaber, kød fra kvæg på naturarealer har og få inspiration til at afsætte det. Projekt Smag på Landskabet inviterer til gratis seminar.

AAT boost til nykælvere – resultater fra kontrollerede forsøg

Mogens Larsen, Niels B. Kristensen og Martin R. Weisbjerg